Cosynel en SOS kinderdorpen

Omdat hygiëne een recht is voor iedereen!

Cosynel heeft bijgedragen tot de realisatie van verschillende projecten van SOS kinderdorpen:

In 2015 en 2016 in Togo

Ook in 2015 en 2016 was er een nieuwe samenwerking tussen SOS kinderdorpen en Cosynel, opnieuw in Togo maar in het dorp Kombonloaga. Daar neemt Cosynel deel aan de financiering van de bouw van nieuwe toiletten en waterputten. Bovendienst steunt Cosynel ook onderwijsprogramma’s over hygiëne.

In 2013 in Togo

In 2013 neemt Cosynel de financiering op zich van de installatie van kwaliteitsvol sanitair voor de inwoners van drie dorpen rond de stad Dapaong in Togo.

Twee toiletblokken zullen buiten het centrum van Dapaong geïnstalleerd worden met als doel de sanitaire omstandigheden van de gezinnen te verbeteren. Er waren reeds drie drinkwaterputten en twee waterputten voor landbouwdoeleinden beschikbaar in het dorp.

Dankzij de inzet van Cosynel zullen er in de gemeenschap twee extra drinkwaterputten worden geïnstalleerd. Er zal in de dorpen ook een bewustmakingsprogramma worden gestart over het belang van hygiëne.

In 2012 in Congo, Burundi, Togo en Senegal

In 2012 werken SOS kinderdorpen en Cosynel opnieuw samen door de financiering van een project over hygiëne te steunen ter preventie van ziekten bij kinderen.

Dit project vertaalt zich concreet in informatie-, educatie- en communicatiesessies in alle programma's ter ondersteuning van gezinnen die door SOS Kinderdorpen in Afrika worden gesteund: Congo, Burundi, Togo en Senegal.

In 2010 in Kinshasa

In 2010 slaan SOS Kinderdorpen en Cosynel de handen in elkaar om een betere hygiëne te bieden aan 150 kinderen in het nieuwe dorp te Kinshasa dankzij de bouw van toiletten en sanitaire voorzieningen.

De samenwerking van SOS Kinderdorpen met Cosynel geeft concreet invulling aan hun gemeenschappelijk doel, namelijk de sanitaire omstandigheden van kansarme kinderen verbeteren.