Loading...
Overzicht

De natuur in huis: maak je eigen wintertuin

Leestijd mins

Deel deze post

Winterse sneeuwlandschappen zijn betoverend, maar soms missen we na een tijdje toch wat groen in de tuin. Gelukkig is er een oplossing! Een wintertuin is een tuintje met verschillende planten dat je binnen kan maken.

Welke planten kies je het beste?

Planten spelen in een wintertuin uiteraard de hoofdrol. Hou je dus niet in wanneer je naar het plantencentrum gaat! Het is belangrijk dat je kamerplanten kiest of exotische struiken die even binnen kunnen groeien. Let wel op de eigenschappen van de planten die je kiest. Als er niet veel licht is in de ruimte waar je een plantentuin wilt maken, kies je bijvoorbeeld beter niet voor planten die veel licht nodig hebben.

Hoe maak je een wintertuin?

Kies een kamer of een hoekje in huis met een mooi uitzicht op de tuin. Een veranda is bijvoorbeeld de ideale plek, maar ook een vensterbank is een optie. Vul de ruimte met de planten die je gekozen hebt en verdeel ze over de ruimte. Let ook hier opnieuw op de eigenschappen en eisen van de planten. Wanneer ze allemaal een plekje kregen, kan je ook wat extra decoratie toevoegen. Een rieten zetel, een mand, bloempotten… Laat je creativiteit de vrije loop!

Wat doe je in een wintertuin?

Bekijk je wintertuin als een rustige plek waar je kan lezen, genieten van een kopje koffie of zelfs mediteren. Breng er minstens 5 minuten per dag door om de planten te verzorgen. Het kan een ritueel zijn dat je even helemaal tot rust brengt.

Ontdek meer

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

5 tips om je kinderen meer persoonlijke hygiëne aan te leren

Het is belangrijk dat kinderen het belang van hygiëne leren begrijpen. Regels opleggen rond hygiëne is echter niet altijd de beste oplossing. Misschien lukt het wel op een speelse manier? Wij verzamelden enkele tips om kinderen goede gewoontes rond persoonlijke hygiëne aan te leren.

Lees meer
Découvrez les bienfaits de la rêverie

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Dagdromen is gezond: ontdek hier 3 redenen waarom

Hou jij ook zo van dagdromen? Of je het nu liever languit in de zetel doet, in een hangmat onder de zon of op het strand… Er is helemaal niets mis mee! Dagdromen is zelfs goed voor je mentale gezondheid!

Lees meer

Ontdek onze producten

The Original Premium

Cosynel The Original Premium

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Ontdek hier

Cosynel Giga roll

Sterk maar zacht toiletpapier met 3 lagen, verkrijgbaar in giga rollen.

Ontdek hier
Gold 4

Cosynel Gold 4

Sterk maar zacht toiletpapier met 4 lagen, voor een optimaal comfort.

Ontdek hier